Att tänka på

I samband med ditt däckbyte ber vi dig tänka på följande saker.

  • Kom inte hit om du känner dig sjuk.
  • Lägg fram ev. låsbultsverktyg på förarsätet.
  • För att slippa folksamling inne vid kundmottagningen i dessa tider så kan du förskottsbetala ditt däckbyte via Swish till nr 123 383 82 24. Märk betalningen med ditt regnr.

Dags för däckbyte

Nu börjar det bli dags för att byta till vinterdäck på bilen. Som vanligt erbjuder vi er kunder att själva boka en tid som passar er.

 

Vilket mönsterdjup måste jag ha?

För vinterdäck krävs det ett mönsterdjup på 3 mm och på sommardäck 1,6 mm. För att få bra friktion och grepp på fuktig vägbana rekommenderas dock ett mönsterdjup på minst 3 mm även på sommardäck.

Det är lag på att använda vinterdäck mellan 1 december och 31 mars om det är vinterväglag. Då måste även mönsterdjupet vara minst 3 millimeter på dessa. Dubbdäck får användas mellan 1 oktober till 15 april. Det rekommenderas dock ett mönsterdjup på 5 millimeter eller mer på vinterdäck för att få bästa grepp.

Ett nytt däck har ett mönsterdjup på cirka 8-9 millimeter.

Mät mönsterdjupet

Mönsterdjupet kan man lättast mäta med hjälp av en så kallad mönsterdjupmätare, en sådan kan du köpa hos de flesta verkstäder och däckhandlare. Du kan även lätt mäta mönsterdjupet med en femkrona som måttstock. Då vi fått nya femkronor har vi exempel på hur du mäter med båda sorter. På den gamla femkronan var det 3 millimeter till femmans överkant (se bild). På den NYA femkronor så är det ungefär 3 millimeter till de tre kronornas överkant (se bild).

Alla sommardäck har något som kallas slitagevarnare, det är små upphöjningar i däcket som är just 1.6mm, när man har slitit ner så dessa upphöjningar är lika höga som däckmönstret är det hög tid att köpa nya däck!

 

Checka in dina däck på vårt däckhotell så förvaras de tryggt och säkert.

Lämna in din bil vår och höst så ombesörjer vi följande:

  • Skiftning
  • Rengöring
  • Förvaring
  • Kontroll av däcktryck
  • Kontroll av mönsterdjup

Enkelt och smidigt för dig, och självklart är däcken försäkrade.

Däckhotell 645 kr/säsong inkl. skifte.