Att tänka på

I samband med ditt däckbyte ber vi dig tänka på följande saker.

  • Kom inte hit om du känner dig sjuk.
  • Lägg fram ev. låsbultsverktyg på förarsätet.
  • För att slippa folksamling inne vid kundmottagningen i dessa tider så kan du förskottsbetala ditt däckbyte via Swish till nr 123 383 82 24. Märk betalningen med ditt regnr.
  • Vi har avsatt tid för däckbyte v14-15. Kan ni absolut inte dessa veckor så hör av er till våra kundmottagare på telefon.

Dags för däckbyte

Nu börjar det bli dags för att byta till sommardäck på bilen. Som vanligt erbjuder vi er kunder att själva boka en tid som passar er. Nytt för i år är att vi nu erbjuder något som vi på hanssonbil kallar för VALUEPACK. Det innebär att när du ändå har bilen inne på verkstaden så kan du välja till att vi kollar över bilen lite extra nu inför sommaren.

Nedan ser du vad som ingår i de olika Valuepacken och du får sedan möjligheten när du bokar däckbytet att lägga till några av dessa tjänster. Valuepack Extra tar lite längre tid än ett vanligt däckbyte eftersom vi då även gör en hjulinställning, så är du intresserad av denna så är det lättare att ringa och boka in en tid med vår servicerådgivare. Klicka här för att ringa oss och välj sedan val 2 och sedan 1.

Valuepack Extra Valuepack Standard Valuepack Mini
Byte av torkarblad fram V V V
Påfyllning av spolarvätska V V V
Byte av trasiga lampor * V V -
Ockulär kontroll av däckslitage V - -
Kontroll av däcktryck V - -
Hjulinställning V - -
995kr 695kr 495kr

* Gäller inte ej märkesspecifika lampor typ Xenonlampor och Led-dioder. Kontakta kundmottagningen för mer information om du har detta.

 

Vilket mönsterdjup måste jag ha?

För vinterdäck krävs det ett mönsterdjup på 3 mm och på sommardäck 1,6 mm. För att få bra friktion och grepp på fuktig vägbana rekommenderas dock ett mönsterdjup på minst 3 mm även på sommardäck.

Det är lag på att använda vinterdäck mellan 1 december och 31 mars om det är vinterväglag. Då måste även mönsterdjupet vara minst 3 millimeter på dessa. Dubbdäck får användas mellan 1 oktober till 15 april. Det rekommenderas dock ett mönsterdjup på 5 millimeter eller mer på vinterdäck för att få bästa grepp.

Ett nytt däck har ett mönsterdjup på cirka 8-9 millimeter.

Mät mönsterdjupet

Mönsterdjupet kan man lättast mäta med hjälp av en så kallad mönsterdjupmätare, en sådan kan du köpa hos de flesta verkstäder och däckhandlare. Du kan även lätt mäta mönsterdjupet med en femkrona som måttstock. Då vi fått nya femkronor har vi exempel på hur du mäter med båda sorter. På den gamla femkronan var det 3 millimeter till femmans överkant (se bild). På den NYA femkronor så är det ungefär 3 millimeter till de tre kronornas överkant (se bild).

Alla sommardäck har något som kallas slitagevarnare, det är små upphöjningar i däcket som är just 1.6mm, när man har slitit ner så dessa upphöjningar är lika höga som däckmönstret är det hög tid att köpa nya däck!

 

Checka in dina däck på vårt däckhotell så förvaras de tryggt och säkert.

Lämna in din bil vår och höst så ombesörjer vi följande:

  • Skiftning
  • Rengöring
  • Förvaring
  • Kontroll av däcktryck
  • Kontroll av mönsterdjup

Enkelt och smidigt för dig, och självklart är däcken försäkrade.

Däckhotell 595 kr/säsong.