NYA PEUGEOT E-EXPERT

Upptäck skåpbilen nya PEUGEOT e-Expert och fördelarna med en 100 % eldriven motor. Vår eldrivna transportbil har lika mycket kraft som den med dieselmotor och den hjälper dig i ditt yrke samt uppfyller dina behov.

FÖRDELAR

Elmotor

Upp till 330 km
räckvidd (WLTP)

En ny körupplevelse

100 % eldrift ger nya upplevelser utan att kompromissa med fördelarna:

 • Rymliga utrymmen, hög lastvikt och 3 längder.
 • Snabb acceleration tack vare omedelbart vridmoment.
 • Tyst motor.
 • Bekväm körning tack vare minskade vibrationer.

0 g
CO2-utsläpp

Spara pengar

Fördelaktig ägandekostnad tack vare:

 • Lägre energikostnad än förbränningsmotor.
 • Låg driftskostnad tack vare minskat underhåll.
 • Körning i ECO-läge för att optimera batteriets räckvidd.
 • Klimatbonus på upp till 70.000 kr.
 • Låg skatt.

30 min
för att ladda batteriet 80%

Enkel användning

Nya PEUGEOT e-Expert är alltid enkel och smidig att köra:

 • Möjlighet att snabbladda.
 • Hantera laddning, föruppvärmning och flera av bilens tjänster genom appen MyPeugeot.

DESIGN

Elektrisk körning

De eleganta linjerna och den moderna silhuetten hos nya 100 % eldrivna PEUGEOT e-Expert visar upp karaktären i denna kraftfulla transportbil som är designad för daglig användning. PEUGEOT e-Expert finns i tre längder och i flera versioner som uppfyller olika yrkesmässiga behov.

Den robusta kylargrillen är prydd med det tvåfärgade lejonet som finns på samtliga elmodeller från Peugeot. Luckan till eluttaget är placerat framför förarplatsen för smidig laddning.

Även baktill finns lejonet i blå och gröna färgtoner som utmärker elversionen, precis som det unika ”e-Expert”-monogrammet.

Nya PEUGEOT e-Expert kompromissar inte med interiören. Den har en total lastvolym på upp till 6,6 m3, maximal lastvikt på över 1 100kg, dragkvikt på 1 000 kg samt bilens höjd är under 1,90 meter vilket gör att den kan parkeras i parkeringsgarage.

Compact-modellen som bara är 4,6 m lång inleder en ny epok för eldrivna transportmodeller. Tack vare elmotorn kan den här modellen enkelt köras och parkeras i stadsmiljö och nå områden där trafiken är begränsad.

HÖG KÖRKOMFORT

Nya PEUGEOT e-Experts specifika nya instrumentpanel med en 3,5 tums display visar viktig körinformation, som aktuell räckvidd och effektmätare (CHARGE/ECO/POWER) i realtid.

På den stora pekskärmen har du via enkel åtkomst och vy över information om eldriften. Knappen “e-Toggle” ger omedelbar åtkomst till den elektriska automatväxellådans reglage. Du kan välja mellan tre körlägen; ECO, NORMAL och POWER. Standardversionens elektriska parkeringsbroms aktiveras automatiskt och är därför lätt att använda.

100 % ELEKTRISK TEKNIK

Nästa generation transportbil

Dubbelt erbjudande av högpresterande batterier

PEUGEOTs eldrivna transportbil e-Expert integrerar ett högspänningsbatteri med antingen en kapacitet på 50 kWh och en räckvidd på upp till 230 km WLTP, eller på 75 kWh och en räckvidd på upp till 330 km WLTP med bibehållet utrymme i kupén och lastutrymmet. Batteriet är garanterat i 8 år, 160 000 km för 70 % av laddningskapaciteten.

Elmotor

Elmotorn på 100 kW (136 hk) med snabb acceleration och omedelbart vridmoment på 260 Nm ger körglädje med flexibel, dynamisk och tyst körning.

RÄCKVIDD OCH LADDNING

Med den elektriska räckvidden från ett fulladdat batteri kan du med nya Peugeot e-Expert köra upp till 330 km enligt WLTPi.

Läs mer om WLTP  på peugeot.se

Vilka faktorer påverkar räckvidden?
HASTIGHET

Vid körning i 130 km/h halveras räckvidden jämfört med WLTP-värdet.

KOMFORT OCH VÄRME

Under vintern och våren kan uppvärmningen påverka räckvidden upp till 35 %. Att förvärma din bil samtidigt som den laddas är ett bra sätt att spara räckvidd och begränsa påverkan av uppvärmning eller kylning.

KÖRSTIL

Eco-körning förstärks med elektriska bilar. Med smidig acceleration och användning av regenerativ bromsning kan du spara upp till 15 % av din räckvidd.

LAST

Mängden last påverkar räckvidden. WLTP-räckvidd beräknas med ungefär halva maximala lastvikten fylld.

Enkla och snabba laddningslösningar

Det finns olika laddningslösningar som hjälper dig att på bästa sätt utnyttja räckvidden på 330 kmi i din nya PEUGEOT e-EXPERT. Ombordladdaren – trefas och 11 kW – är standard på alla modeller.

Läs mer om laddning

Ladda hemma och på arbetsplatsen

Du laddar din elbil snabbt och enkelt med en laddbox – full laddning på under 5 timmar med en 11 kW trefas-laddbox. En laddbox är det säkraste sättet för laddning.

Nya PEUGEOT e-Expert kan också laddas med en vanlig hushållskontakt och standardkabeln som levereras med bilen. Vi rekommenderar aldrig att laddning sker genom vägguttag vars lämplighet inte har kontrollerats av behörig elektriker.

Ladda på offentliga stationer

På offentliga snabbladdningsstationer kan du ladda med 100 kW och uppnå 80 % av batteriets kapacitet på bara 30 minuter. Det finns ett omfattande nät med 185 000 offentliga laddningsstationer runt om i Europa.

KÖRLÄGEN

Optimera din räckvidd

/image/96/9/vu-d03-profil.669969.jpg

KÖRLÄGEN

PEUGEOTs nya och eldrivna transportbil e-Expert erbjuder tre olika körlägen:

 • Eco: det mest energibesparande körläget. Perfekt när du vill få så lång körsträcka som möjligt. Ger 82 hk.
 • Normal: Optimal komfort för dagligt bruk. Ger 109 hk.
 • Power: Optimerad prestanda för transport av tunga laster. Ger 136 hk.

 

 

 

 

 

 

 

/image/96/1/vu-d02-3-4-arriere-conducteur.669961.jpg

BROMSLÄGEN

Tack vare regenerativ bromsning finns två nivåer av motorbromsning så att batteriet kan laddas medan bilen saktar in:

 • Måttlig, för en känsla som liknar känslan i en bil med förbränningsmotor.
 • Utökad, för inbromsning som regleras med gaspedalen.